KonserterSoloFlöjt & PianoDuo TempraThe Hagen TrioBergums MusikakademiKopanitsaLänkar

The Hagen Trio

The Hagen Trio startades 2010 med en framgångsrik och uppskattad västsvensk turné, där trion bland annat spelade på Gunnebo slott, Vänersborgs museum och Dalslands konstmuseum. Inför säsongen 2012-2013 bjuds återigen den kanadensiska pianisten Sarah Hagen till Sverige.

Marit Sjödin är den förenande länken i The Hagen Trio. Hon har spelat i Duo Tempra med Cecilia Ekmark på över 100 konserter i flera av Europas länder och turnerat med Sarah Hagen i Kanada och Sverige. Sarah och Marit träffades på det välrenommerade kulturcentrat the Banff Centre for the Arts i Kanada 2004 och kom ett par år senare ut med CD-skivan Concealed Diamonds.

Sarah Hagen är en eftertraktad konsertpianist och kammarmusiker i Kanada, såväl som i USA, Frankrike, Italien, Tyskland och Sverige. Hennes tolkningar har beskrivits som "enastående uppfinningsrika, framförda med oändlig skicklighet.”

Sarah har framträtt i både radio och TV i Kanada, USA och Sverige. Hennes soloalbum, Glass House Dancing, blev nominerad till bästa klassiska inspelning år 2009 i Western Canadian Music Award med motivationen: “En sällsynt musikalisk briljans, teknisk lätthet och tonal renhet ”.

Lyssna:

 

Inspelning från konsert i Dalslands konstmuseum:

 

Ur sats 1 Trio Bohuslav Martinu.mp3

 

Ur sats 2 Trio Bohuslav Martinu.mp3

 

 

Från "Concealed Diamonds", Marit Sjödin & Sarah Hagen

 

Ur sats 4, Sonata för Cello och Piano Opus 19 av Sergei Rachmaninov.mp3

 

 

Från "Glass House Dancing", Sarah Hagen

 

Clair De Lune.mp3

 


"Sound of a Flute" innehar F- skatt. För bokning kontakta:

Cecilia Ekmark, 0703-62 17 20

E-mail: cecilia.ekmark@ekmarks.net