KonserterSoloFlöjt & PianoDuo TempraThe Hagen TrioBergums MusikakademiKopanitsaLänkar

DUO TEMPRA

foto: Emelie Lager

”Två synnerligen kompetenta musiker som stundtals bjöd på ett hisnande briljant samspel” Anders Falk, Säffle tidning

”Laurel Zuckers Shining för soloflöjt och effekter är som en energidryck och Ekmark är i toppform. György Ligetis solocellosonat är ett fascinerande verk som Sjödin gestaltar initierat med alla dess skikt av utmaningar och frustration.” Kiki Eldh, Bohuslänningen

"Duo Tempra har givit konsert hos Torsby Kammarmusikvänner till stort jubel; jag kan bara säga att detta var en ovanlig konsert i varje tänkbar positv bemärkelse."  Aksel Hånes, ordförande i Torsby Kammarmusikvänner

 

Cecilia Ekmark och Marit Sjödin började samarbeta redan i början på 90-talet under studietiden på Högskolan för Scen & Musik vid Göteborgs universitet. De gav sig ut på sin första turné 1992 och har sedan dess spelat på ett hundratal konserter ihop, på både små och stora scener - i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Frankrike. De har som medlemmar i Trio Tempra framträtt på flera festivaler och vid en direktsänd konsert i Sveriges Radio P2.

ANSIKTE MOT ANSIKTE

Speglar...Mirrors...Spiegeln...Miroirs

Flöjtisten Cecilia Ekmark och cellisten Marit Sjödin låter musik, dikter, ljusspel & musisk gestik smälta samman i en föreställning som speglar tankar kring skönhet kärlek & längtan.


 

Klingande silver och brusande sträng ....

är titeln på en konsert som innehåller ett stämningsfullt och spännande program, där musikerna på ett sinnrikt sätt binder samman de olika verken och tonsättarna, både genom muntliga presentationer och förinspelade ljudlandskap, men även genom att låta vissa musikstycken flöda i varann. De tycker även om att överraska lyssnarna genom att använda sig av hela det sceniska rummet.

Konserten bjuder på musik av flera tonsättare som blivit inspirerade av sitt lands folkmusik, däribland Ralph Vaughan-Williams med sina vackra Vocaliser och 2010 års jubilar Erland von Koch, men även Heitor Villa-Lobos. Han återger i verket Ångvisslan en suggestiv reseskildring i toner där lyssnaren dras med i en virvlande färd. I sin underbart vackra aria ur Bachianas Brasileiras nr.6 visar Villa-Lobos även att han inte var opåverkad av Johann Sebastian Bach. Där finns en koppling till Bachs flöjtsonat i e-moll, med fyra satser. Förutom Kochs solomonologer framförs två duoverk till av nordiska tonsättare - Mirrors av finländskan Kaija Saariaho och Verse 1 av islänningen Haflidi Hallgrimsson.


"Sound of a Flute" innehar F- skatt. För bokning kontakta:

Cecilia Ekmark, 0703-62 17 20

E-mail: cecilia.ekmark@ekmarks.net